100.000ste passagier voor gratis stadsbus van Blauwe Engelen

De Blauwe Engelen hoopt zaterdag 12 oktober, aan het eind van de ochtend, de 100.000ste gast van de gratis hop-on hop-off stadsbusjes te mogen verwelkomen op het Stationsplein in Den Bosch.

De busjes rijden sinds 2,5 jaar rond langs alle hotspots in Den Bosch, nadat de oorspronkelijke stadsbusjes ophielden te bestaan na het Jeroen Boschjaar in 2016. Ook de gastvrouwen en -heren die bezoekers bij de tentoonstelling en in de stad verwelkomden, moesten stoppen. Zowel de voormalige gastvrouwen en -heren als enkele Bosschenaren, Herman van der Kamp, Joop Thissen, Ben van Herpen en Coen Free, vonden dat de gratis stadsbus moest blijven bestaan omdat het paste bij een ‘gastvrije’ stad als Den Bosch.

Via voormalig wethouder Paul Kagie kwamen beide groepen met elkaar in contact en dankzij veertig chauffeurs en vrijwilligers, die de mensen aanspreken op straat en wijzen op de busjes, konden de gratis stadsbusjes blijven bestaan. Inmiddels mogen ze op zaterdag, naar verwachting, hun 100.000ste passagier ontvangen.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen