12-jarige Mitchel uit Vinkel wint thuisopdracht Lego Masters

Mitchel van Loon uit Vinkel is in de prijzen gevallen met zijn legobouwwerk. De 12-jarige brugklasser van het Maaslandcollege in Oss maakte de thuisopdracht van het televisieprogramma Lego Masters als beste en won daarmee een cheque van 450 euro in te wisselen bij Intertoys.

"Lego is een uit de hand gelopen hobby", vertelt Mitchel, die met hulp van zijn vader Maurice vol plezier aan de slag ging met de thuisopdracht van deze week. Dat was bepaald niet de eerste keer. In het vorige seizoen van het RTL-programma won Mitchel al twee keer de tweede prijs, een abonnement op Videoland. En hij kijkt uiteraard iedere zaterdag naar de uitzendingen op tv. 

Bouw de stad van je dromen

De opdracht van deze week was 'Bouw de stad van je dromen'. Mitchel was al aan een project bezig en vond zijn potentiële bouwwerk prima in het thema passen. Daarom bouwde hij door. In totaal had hij twee avonden nodig om het werk helemaal af te krijgen. Duidelijk zichtbaar is de grote, gele M van de bekende fastfoodketen. Mitchel koos voor het oude design met rode daken, in plaats van de huidige groen/bruine huisstijl van het restaurant. "Dit was makkelijker te maken", zegt Mitchel. Ook bouwde hij zijn favoriete speelgoedwinkel na van lego. 

Toen Mitchel in de auto zat, kreeg hij de melding dat hij had gewonnen van RTL op zijn telefoon. "Yes!", riep Mitchel uit. Het kan niet anders of Mitchel besteedt het gewonnen bedrag aan een nieuw legopakket. "Ik ben bezig met een heel Disneyland. Dat is waar ik al een hele tijd voor aan het sparen ben." Al op driejarige leeftijd bouwde Mitchel voor het eerst met lego, dus aan ervaring geen gebrek bij de inwoner van Vinkel.