120 kramen met kunst en design op kunstmarkt ArtiBosch  

Na de 43e editie van kunstmarkt Artibosch afgelopen weekend op de Parade, heeft de organisatie ambities om volgend jaar nog groter te worden. “Misschien dat we er nog 5 tot 10 procent bij kunnen krijgen, maar dan is de Parade echt vol.”

Dat zegt Cees Strobosch, voorzitter van ArtiBosch. Want met 120 kramen vol kunst, design en muziek is Kunstmarkt Artibosch al een van de grotere kunstmarkten van de stad. “Het is voortreffelijk gegaan”, zegt Strobosch. “Ik denk dat we net zoveel of misschien wel meer bezoekers als andere jaren hebben gehad.”

Tekst gaat verder onder de video.

Op de vraag of de organisatie ambities heeft om groter te worden: “Ambitie is er altijd natuurlijk. Volgend jaar maken we de markt misschien nog wel groter en nog wel diverser." Het evenement wordt sinds 1976 ieder jaar in september gehouden. Met kunstenaars van over de grens, maar zeker ook uit Den Bosch.

Zo vertelt de Bossche Marion Janssen-Quaadvliet over haar werken waarop onder meer de Sint Jan, de Brede Haven en de Boerenmouw te zien zijn: ‘Jaren geleden begon ik met het schilderen van New York op doek. Dat deed ik met rietpen en Oost-Indische inkt. Toen ik een serie af had, dacht ik: ‘Waarom doe ik dit eigenlijk niet met inkt?’

Volgend jaar vindt de kunstmarkt op 6 september plaats.