advertentie Banner SNLR.nl

168 nieuwe coronapatiënten in Brabant

Het aantal coronabesmettingen blijft sterk stijgen. Brabant telt zaterdag 1180 coronapatiënten en daarmee is het aantal besmettingen met 168 gestegen ten opzichte van een dag eerder. 

Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. Iedere dag stijgt ook het aantal nieuwe patiënten en Brabant is nog altijd de provincie met het grootste aantal positief geteste mensen. 

Jouw gemeente
In de gemeente Uden is het aantal coronapatiënten in de afgelopen 24 uur toegenomen van 71 naar 76, terwijl dat aantal in Meierijstad is toegenomen van 81 naar 95. In diezelfde tijd is het aantal coronagevallen in Oss gestegen van 35 naar 44 en in het naastgelegen Bernheze van 37 naar 41. 

Het aantal mensen met het virus is ook in Den Bosch verder toegenomen. Daar steeg het aantal van 35 naar 45 patiënten. In Landerd is het aantal met 20 besmettingen gelijk gebleven.

Overleden
Landelijk zijn er sinds de laatste update 30 patiënten overleden en zijn er 637 nieuwe patiënten bijgekomen. Het totaal aantal positief geteste personen staat daarmee op 3631 en er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. Omdat niet iedereen meer getest wordt, ligt het aantal werkelijke patiënten hoger dan hier genoemd wordt.