advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

17-jarige Ossenaar wil de wereld beter maken: ‘Ik zie dat er veel dingen verkeerd gaan’

Ossenaar en leerling op het Hooghuis Mondriaan College, Ricardo Jesús Blanes Blancas, wil met de stichting Global Goals Oss de wereld een beetje beter te maken. “Ik zag dat er heel veel dingen verkeerd gaan, zoals milieuvervuiling en corruptie. Hierdoor ging ik nadenken over wat ik kan doen om hier verandering in te brengen.”

De interesse van de Blancas werd gewerkt toen hij op het Maaslandcollege in gesprek ging met jongeren van Global Goals Oss. “Tijdens het gesprek heb ik uitleg gekregen over wat Global Goals is en wat zij willen bereiken”, vertelt Blancas. “Doordat ik dingen in de toekomst ook wil veranderen en zelf al bezig was met het milieu vond ik het goed passen om mij aan te sluiten bij een actieve groep.”

Een van dingen die Blancas doet om milieuvervuiling tegen te gaan, is herbruikbare steenpapieren schriften te kopen. “Deze schriften zijn gemaakt uit steen waarbij er geen water wordt verbruikt, er wordt 85 procent meer energie bespaart in vergelijking met normale schriften en er wordt 67 procent minder koolstofdioxide uitgestoten bij de productie”, vertelt de leerling.

Blancas zit niet alleen in de jongerenwerkgroep van Global Goals Oss, hij vertegenwoordigt de jongeren ook in het bestuur van de stichting. Daarnaast is hij een van de juryleden van de online speaking contest SPEAK UP!,