176 Chromebooks voor basisscholen in Den Bosch

Acht basisscholen uit Den Bosch ontvingen het afgelopen jaar 176 Chromebooks van stichting Lionsclub ’s-Hertogenbosch Bastion. De Chromebooks voorkomen dat kinderen een digitale achterstand oplopen.

Zes van de acht basisscholen, die allemaal deel uitmaken van de Brede Bossche School, deden woensdag mee aan ‘4ever DigiClever’; een online studiogesprek ter ere van de Bossche Data Week, tussen directeuren, leerlingen en wethouder Ufuk Kâhya. Via een Teams verbinding staken kinderen een zelf geknutselde duim omhoog. Met deze gezamenlijke ‘like’ namen ze de laptops voor het basisonderwijs symbolisch in gebruik.

“Elk kind verdient een eerlijke start en de kans om te ontdekken waar hij goed in is en wat hij leuk vindt. Verdient het om te leren en trots op zichzelf te zijn. Fijn dat het ons samen is gelukt om voor leerlingen van de Brede Bossche Scholen Chromebooks beschikbaar te stellen. Dat helpt hen om hun talenten verder te ontwikkelen”, aldus de wethouder.

Met de 176 Chromebooks hebben de scholen voldoende laptops voor een hele schooklas. Iedere school kreeg er 10 tot 32, afhankelijk van de eigen behoefte, compleet met muizen en oplaadkasten.