advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

20 sociale huurwoningen in Schaijk worden ‘levensloopbestendig’

20 sociale huurwoningen in Schaijk worden vervangen door 21 zogeheten duurzame levensloopbestendige huurwoningen. De woningen die plaats moeten maken, staan aan de Brouwersstraat en in het hofje In den Bogerd.

Het college van B en W van Landerd heeft ingestemd met dit plan van woningcorporatie Mooiland omdat het goed aansluit bij de visie van de gemeente. Wethouder Brands: “De nieuwe woningen worden levensloopbestendig en er is aandacht voor de sociale structuur van de wijk en de aantrekkelijkheid van het woongebied. De groenvoorziening in de wijk is hierbij ook erg belangrijk.”

In het plan komt een groen park aan de voorzijde van de woningen waar niet geparkeerd kan worden. Aan de achterzijde komen parkeerplaatsen en ook enkele in de Brouwersstraat. Hierdoor is het grootste deel van het parkeren niet zichtbaar. De bouwhoogte van de levensloopbestendige woningen wordt beperkt tot één bouwlaag met een kap.

Mooiland is nog in gesprek met de bewoners over het plan en over de gevolgen van de sloop van de bestaande woningen en de komende nieuwbouw.