advertentie Banner Trined

24-jarige man ontsnapt op sokken, daarna aangehouden voor wapen- en drugsbezit in Vorstenbosch

De politie heeft zaterdagavond een 24-jarige man aangehouden nadat hij twee uur ontsnapt was uit handen van de agenten. Bij een zoekactie in zijn woning werden vuurwapens en drugs aangetroffen.

Naar aanleiding van klachten uit de wijk ging één van de wijkagenten van Bernheze op gesprek bij de desbetreffende man. Tijdens het gesprek zag de agent een vuurwapen op een kast liggen, waarop de bewoner direct werd aangehouden. In eerste instantie werkte de verdachte mee, maar daarna wist hij toch nog op zijn sokken te vluchten in de richting van Nistelrode. De man was spoorloos, waarna een zoekactie werd gestart. 

Via een Burgernet-bericht werd bewoners gevraagd uit te kijken naar de man die op slippers en een mountainbike rond zou rijden in de buurt van de Leeghandseweg in Vorstenbosch. Twee uur later, rond half zeven, werd de man gevonden, met behulp van een hondengeleider en een politiehelikopter. In de woning werden vuurwapens, drugs en een grote hoeveelheid geld aangetroffen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

De zaak wordt nu overgedragen aan de recherche. Ook zal de gemeente in kennis gesteld worden en zal er een bestuurlijke rapportage worden opgemaakt.