advertentie Banner SNLR.nl

24 uur lang work-outs voor Serious Request

Een challenge van atleten van Feel So Good uit Oss heeft al 524 euro opgehaald voor Serious Request: The Lifeline. Twaalf atleten doen dit weekend een dag lang aan CrossFit-oefeningen.

Twee teams van zes deelnemers beginnen zaterdagmiddag 7 december om 12.00 uur aan de challenge. Per uur moeten zij 500 succesvolle work-outs uitvoeren. Er mag maar een deelnemer per team tegelijk in actie komen. "Het zijn zware oefeningen, dus er is een hoop doorzettingsvermogen nodig", vertelt organisator Robin Couprie. De deelnemers kunnen niet slapen en moeten goed rekening houden met hun voeding. "Ze hebben nauwelijks tijd om te herstellen."

De eigenaar van Feel So Good vond de challenge op internet. Ze kreeg veel enthousiaste reactie's toen ze het deelde in een besloten Facebook-groep. Daaruit zijn de teams geformeerd. De challenge wordt tegelijkertijd op meerdere plekken in de wereld uitgevoerd.

De atleten van Feel So Good hebben zich daarbij laten sponsoren voor het goede doel. "Dan doe je het ook echt ergens voor", zegt Couprie. Op dit moment staat de teller op 524 euro. Dat terwijl het streefbedrag 250 euro was. De dj's van NPO 3FM lopen eind dit jaar van Goes naar Groningen en brengen ook een bezoek aan Oss. De cheque zal op 20 december aan de diskjockeys overhandigd worden.