advertentie Banner SNLR.nl

27-jarige Bosschenaar aangehouden voor in brand steken motor

Een motor die zondagochtend in brand werd gestoken aan de Cypresstraat in Den Bosch, stond tegen een huis waarin op dat moment zes mensen sliepen. De politie heeft een 27-jarige Bosschenaar aangehouden voor de brand.

 “Als de brand naar binnen was gekomen, hadden zij het niet na kunnen vertellen.” Aan het woord is Bianca Kwaytaal, kersverse eigenaar van de sigarenwinkel die in de benedenverdieping van datzelfde huis zit. Het zijn haar ramen en rolluik die verwoest zijn door de brand. “Godzijdank is het alleen materiële schade en is er ook binnen niks beschadigd.” Iedereen die op de eerste verdieping sliep is ongedeerd gebleven.

Zondagochtend vroeg werd Kwaytaal wakker gebeld. “Je wordt uit je bed gebeld met de mededeling dat je winkel in brand staat.”’ Een man had een motor die tegen de sigarenzaak aan stond, in brand gezet. “En die vatte goed vlam, want de vlammen sloegen langs de zijkant van mijn winkel.” Iets te goed zelfs, concludeert Kwaytaal nadat ze haar eigen camerabeelden terugkijkt. “Hij loopt weg met verbrande handjes, van z’n eigen vuur. Had ook niet verwacht dat het zo goed zou lukken denk ik”.

De 27-jarige Bosschenaar die is aangehouden, zit vast voor verder onderzoek. Iemand herkende hem op de camerabeelden van Kwaytaal.