3000 euro nodig voor zieke chihuaha's

Vier chihuaha-teefjes die er slecht aan toe zijn, hebben dringend medische zorg nodig. De dieren wonen bij een pleeggezin, maar werden verwaarloosd door de vorige eigenaar. 

De hondjes moesten daar met spoed weg. Ze leefden onder slechte omstandigheden, waren gebruikt om te fokken en hadden geen medische zorg gekregen.   

3000 euro
De medische kosten lopen op tot een flink bedrag: 3000 euro. De Udense dierenopvang heeft dat geld niet en is daarom een actie gestart om geld in te zamelen. Onder andere zodat meerdere rotte tanden verwijderd konden worden bij de teefjes. Eén hondje heeft zelfs helemaal geen tanden meer. 

Uit de kom 
Baby, de kleinste chihuaha liep heel erg kreupel. Ze is inmiddels geopereerd. ''Na onderzoek bleek dat beide knieschijven 'uit de kom' waren en permanent naast haar gewricht zaten, erg pijnlijk'', zegt de stichting.  

Tekst gaat verder onder de foto's:

Bij Poppy moet helaas één oogje verwijderd worden

dierenopvang HoKazo

Oog
Met de knieoperatie en gebitsanering komt er geen einde aan de ingrepen. ''Bij Poppy moet helaas één oogje verwijderd worden, omdat ze geen traanvocht aan kan maken en haar oog compleet is uitgedroogd.'' 

Castreren
HoKazo wil de dieren graag castreren, ook daar is geld voor nodig. ''Door de vele nestjes die ze gekregen hebben zijn beschadigingen en complicaties ontstaan, die in de toekomst mogelijk kunnen verergeren. Dat willen we voorkomen met een castratie.''

Inmddels is er in zeven weken tijd meer dan 600 euro binnen. ''We zijn er helaas nog lang niet, dus we hopen dat er nog meer mensen zijn die ons willen helpen.'' De dieren zijn nu ondergebracht bij een pleeggezin.

advertentie

Lees ook deze artikelen