advertentie Banner SNLR.nl

42 nieuwe positieve tests op corona in de regio

In alle gemeenten in de regio blijft het aantal coronapatiënten oplopen. Dinsdag zijn er 42 nieuwe positieve tests in Noordoost-Brabant.

Dat zijn er meer dan gisteren. Toen kwamen er 27 nieuwe gevallen bij. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. De hele regio telde dinsdag 463 mensen die positief zijn getest op corona.

Regio
Meierijstad gaat van 127 naar 139 gevallen. In Oss zijn er nu 73 coronapatiënten in vergelijking met de 65 van gisteren. Bernheze heeft nu 67 inwoners met het coronavirus in plaats van de 62 van een dag eerder en Den Bosch stijgt met zeven mensen naar ook een totaal van 67. In Uden is er ook weer een forse stijging, van 84 naar 92. Tot slot kwamen er in Landerd twee extra besmettingen bij (van 23 naar 25).

Overleden
Landelijk zijn er sinds de laatste update 63 patiënten overleden. In totaal zijn er nu 276 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. In Nederland zijn nu 5560 mensen besmet met het virus. De meeste positief geteste mensen wonen in Noord-Brabant: 1739.

Omdat niet iedereen meer getest wordt maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis worden opgenomen én zorgverleners, ligt het werkelijk aantal patiënten hoger dan hier genoemd wordt.