advertentie Banner SNLR.nl

45 jaar opgravingen komen samen in 'Onder Oss'

In museum Jan Cunen in Oss worden zondag – tijdens de Nationale Archeologiedagen - twee boeken gepresenteerd over opgravingen in Oss.

Het eerste boek heet 'Onder Oss' en beschrijft 45 jaar onderzoek en opgravingen in Oss. In het boek staan uitgebreide beschrijvingen, foto’s en tekeningen van 45 jaar archeologische vondsten en onderzoek in Oss. De Leidse archeologen Richard Janssen en Evert Ginkel schreven 'Onder Oss'. Richard Janssen was jarenlang gemeente-archeoloog in Oss maar is inmiddels teruggekeerd naar de universiteit van Leiden. 

Het eerste exemplaar wordt zondagmiddag overhandigd aan wethouder Johan van der Schoot.  Het boek 'Onder Oss' is vanaf 15 oktober te koop bij boekhandel Derijks, Stadsarchief Oss en Museum Jan Cunen. Een gelijknamige documentaire gaat tijdens de presentatie in première.

Zondagmiddag wordt ook een wetenschappelijke uitgave over 10 jaar opgravingen in de wijk Mettegeupel gepresenteerd: The Oss-Noord Project, The Second Decade of Excavations at Oss. De schrijvers zijn Harry Fokkens, Stijn van As en Richard Janssen.

Meer archeologie is er deze herfstvakantie tijdens het Oerfestival in De Maashorst en er zijn wandelingen naar vorstengraven.