4Dtv lopers goed van start, 661 wandelaars vallen uit

Er zijn 661 lopers uitgevallen op de eerste dag van de 4daagse die voor een groot deel ging door de Betuwe. 

 44041 wandelaars waren van start gegaan dinsdagochtend. Uit de groep lopers die Dtv volgt uit Uden, Bernheze, Oss en Den Bosch is nog niemand uitgevallen.

Loper Raymond uit Oss was bij zijn eerste keer dat hij meedeed aan de 4daagse overweldigd door wat hij meemaakte: “Het is echt super gewoon. Toen ik vanochtend wegging bij de start ben ik begonnen met een glimlach en ik kreeg zelfs tranen in mijn ogen, want hier heb ik nou al die maanden voor getraind en het is zo mooi.”

4Dtv loper Gerard uit Den Bosch had bijna de 4daagse gemist want hij had zich verslapen, maar uiteindelijk kwam het goed: “ik heb even flink moeten haasten maar ik was nog net op tijd.”

Daisy Petrona uit Uden viel vorig jaar op de derde dag en daarom was het voor even spannend bij de start: “de eerste tien kilometer gaat er van alles door je hoofd en denk je aan vorig jaar en voel je toch je benen wat meer. Maar dat daarna over en dan weet je het is gewoon een mindfuck.”

De lopers roemden allemaal het weer dat dit jaar zoveel beter is dan in 2018 toen het de hele week flink warm is op de wandeldagen.  

Woensdag lopen de 4daagsewandelaars door het land van Maas en Waal.

 

 

advertentie

Lees ook deze artikelen