57e editie Oetelkonzért te volgen vanuit de woonkamer

De 57e editie van het Oetelkonzért zal op 12 februari vanuit Bossche woonkamers te bewonderen zijn, via een livestream. “Dit moet een mooi gebaar worden naar alle Oeteldonkers”.

Op vrijdag 12 februari, 11 over 8 ’s avonds is het zover; de 57e editie van het Oetelkonzért, voor het eerst in haar geschiedenis volledig digitaal georganiseerd. “We wilden het gewoon door laten gaan. Die reeks van geweldige concerten konden we niet onderbreken dit jaar, dus hebben we dit als alternatief bedacht”, aldus voorzitter van de stichting Oetelkonzert Fred Rademaker.

Oeteldonks sausje

Onderdeel van het concert is een optreden van de philharmonie zuidnederland en van solisten Brigitte Heitzer en René Schuurmans. Het carnavalsconcert is via de Limburgse omroep L1 en Omroep Brabant te volgen, maar Rademakers belooft een bijzonder Oeteldonks sausje voor kijkers via de livestream. “Te verwachten is onder andere een praatje van de Peer, en natuurlijk het Oetellied als hoogtepunt en afsluiting van het optreden. Maar we hebben ook nog een bijzondere verrassing, waar we nu nog niks over kunnen zeggen”.

Het concert wordt opgenomen in Eindhoven. Het Oetelkonzért duurt zo’n 1,5 uur, en de stream is gratis te volgen via de website van C.V. De Oetels of de stichting Oetelkonzert. Ook na 12 februari blijft het Oetelkonzért nog beschikbaar voor degene die het gemist hebben of nog een keer willen zien.