advertentie Banner SNLR.nl

600 bussen kunnen eindelijk weer leerlingen vervoeren

Na 2 maanden stilstaan kunnen de 600 bussen van Van Driel eindelijk weer de weg op en leerlingen in het speciaal onderwijs in onder andere Oss en Den Bosch vervoeren.

Sinds 16 maart is het leerlingenvervoer weggevallen voor Van Driel. Zij waren dan ook blij om te horen dat het basisonderwijs en speciaal onderwijs weer van start gaat. "En met ons zijn dus ook weer veel chauffeur blij dat ze weer mogen beginnen", vertelt operationeel directeur Maurits van Driel.

Voor het leerlingenvervoer hoeft het bedrijf geen aanpassingen te verrichten. De chauffeur mag binnen 1,5 meter van de leerlingen komen. "Dat komt omdat de chauffeur bijna elke dag met dezelfde groep kinderen in de bus zit", aldus Van Driel. Toch kunnen chauffeurs, die in de risicogroep voor het coronavirus zitten, aangeven of ze willen rijden. Tot dusver heeft het merendeel aangeven gewoon de leerlingen te willen vervoeren. "Twee, drie mensen hebben aangeven de kat eerst even uit de boom te willen kijken", zegt eigenaar Maarten van Driel.