'Reizen' langs vredestapijten op expositie

Doppen, compact-disks en bloemen, zomaar een greep uit benodigdheden voor de 68  'straattapijten' die gelegd zijn door heel Nederland. Nu is er de mogelijkheid om er van na te genieten in Den Bosch. 

Het gaat om het werk van Marianne van Heeswijk, beeldend kunstenaar uit Rosmalen. Al sinds 2015 legt ze Tapijten voor Vrede, samen met vluchtelingen en iedereen die mee wil bouwen. Bijna 5 jaar werkt ze al aan dit project. 

Kleurrijk 
De 68 'tapijten' die het land tot nu toe kleurrijker hebben gemaakt zijn in foto- en videovorm tot en met 27 oktober te zien in Babel in het kader van 75 jaar Vrijheid. Ook wordt er zaterdagmiddag weer een nieuw 'tapijt' gelegd. zoals dit al is gedaan bij buurthuizen, op markten en pleinen, bij kerken, moskeeën en synagogen.

Vluchtelingen 
Van Heeswijk begon het initiatief als reactie op alle negatieve berichten in de media over de vluchtelingen. Samen met een vaste groep Syrische en Nederlandse vrijwilligers. De foto's die te zien zijn tijdens de tentoonstelling zijn van Arno Lucas, Leon van den Akker en Ruud van Genugten. De video's zijn gemaakt door Aboued Nourallah & Jasper Toeli.

 

advertentie <p>Banner ssc helftheuvel</p>

Lees ook deze artikelen