7000 kilo wegende pijl leidt mensen deze zomer naar hotspots in Brabant

Een knalrode pijl van 5,5 meter en 7000 kilo prijkt sinds donderdag op de Noordkade in Veghel. De pijl legt de komende acht weken een reis af van bijna 350 kilometer kriskras door Brabant en staat wekelijks op een andere iconische plek.

Met de gigantische blikvanger wil de toeristische website VisitBrabant letterlijk haar pijlen op het vrijetijdsaanbod in Brabant richten, zodat bezoekers deze ook nu, na de lockdown weer vinden. In een feestelijke karavaan en met groot geschut werd de pijl donderdag op de Noordkade afgeleverd en op de juiste plek getakeld.

First stop: Noordkade

Met de campagne wil VisitBrabant ondernemers helpen om nóg meer zichtbaar te zijn. "Zij hebben zowel de Brabanders als de bezoekers juist nu ontzettend hard nodig", vertelt Heleen Huisjes. De Noordkade in Veghel is één van de highlights van Meierijstad, de bakermat van de voedingsindustrie en bezoekers kunnen er terecht voor kunst en cultuur. Jack Monde, Noordkade: “Je vindt hier naast een theater, een servicebioscoop, escape rooms, een foodmarket en een muziekschool ook heel veel toffe horecaconcepten. Hier moet je zijn als je oud en nieuw wilt vieren”.

Pijl volgen

De route die de pijl aflegt, is te volgen via een interactieve video op visitbrabant.com en social media. Wethouder Coby van de Pas overhandigt de pijl volgende week donderdag aan de volgende locatie. Zo reist de pijl in estafettevorm door onze provincie.