7th Sunday en Harmony of Hardcore gaan toch door: met 10.000 mensen

Festivalliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want 7th Sunday en Harmony of Hardcore in Erp gaan toch door. Onder de naam Live Again! wordt het festivalseizoen op 3, 10 juli en 11 juli afgetrapt op de Roost in Erp, met 10.000 bezoekers.

Vorig jaar ging er een streep door de evenementen vanwege het coronavirus en ook nu leek het erop dat de bezoekers nog een jaar langer moesten wachten om met de voetjes van de vloer te gaan in Erp. Maar de organisatie heeft besloten om de festivals, die afgelopen Pinksterweekend zouden plaatsvinden, alsnog in te halen, weliswaar in een kleinere opzet.

Wat begon als een grapje...

"We wilden het verplaatsen naar augustus of september, maar kregen daar geen vergunning voor, omdat er in die periode simpelweg te weinig hulpverlening is voor alle evenementen", vertelt Geertje van Zoggel van Par-T. "We dachten toen nog: 'als het niet voor 40.000 man kan, dan niet', maar we hadden gekscherend toch maar een vergunning aangevraagd voor 10.000 man in juli. En toen vorige week duidelijk werd dat er versoepeld zou gaan worden, is alles in gang gezet." 

Toegangstesten

Het gaat om testevenementen waarbij 10.000 bezoekers welkom zijn, die zich vooraf dienen te laten testen. Mondkapjes en afstand zijn dan niet meer nodig. Van Zoggel benadrukt dat het wel een nieuw evenement is, 'presented by' 7th Sunday en Harmony of Hardcore. "Het is dus niet zo groots als bezoekers gewend zijn, dat zul je wel terugzien. Met slechts 6 area's kunnen we niet de diversiteit bieden zoals normaal."
 
Op 3 juli vindt Harmony of Hardcore plaats, waar Sefa, Partyraiser en Promo op het podium staan. Een week later, op 10 juli, kun je naar 7th Sunday Festival, waar artiesten als Bizzey, Emma Heesters, Kriss Kross Amsterdam en FeestDJRuud optreden. De kaartverkoop startte woensdag om 12.00 uur en alle tickets zijn inmiddels uitverkocht. De organisatie heeft nu ook een derde dag toegevoegd, waarvoor de ticketverkoop om 19.00 ingaat.