9 jaar cel geëist tegen Ossenaar voor invoer 5000 kilo cocaïne

Het Openbaar Ministerie heeft bij de rechtbank in Rotterdam dinsdag een celstraf van 9 jaar geëist tegen een 45-jarige Ossenaar. De man zou verantwoordelijk zijn voor de invoer van ruim 5000 kilo cocaïne.

De verdachte heeft samen met anderen een transportonderneming in Oss. In februari 2018 werden in de haven van Antwerpen pakketten met in totaal 5091 kilo cocaïne aangetroffen. De container werd voorzien van afluisterapparatuur en camera’s. Een observatieteam volgde kort daarna een vrachtwagen die de container naar een loods in Oss bracht. Er werden zes mensen aangehouden, waaronder de Ossenaar.

De officier van justitie lichtte dinsdag de geëiste celstraf toe: “Van deze strafeis moet ook een afschrikwekkend effect uitgaan, zowel richting de verdachte als naar anderen die in de verleiding worden gebracht zich in deze handel te begeven. Het gemak waarmee wordt meegewerkt aan de import van grote hoeveelheden cocaïne moet wat het openbaar ministerie betreft stevig worden bestraft. De uitwassen van de georganiseerde cocaïnehandel lopen namelijk de spuigaten uit.”

De rechtbank van Rotterdam doet op 2 februari uitspraak.