Aanhouding en gewonde na ongeval in Oss

Een persoon is gewond geraakt bij een ongeval op de Megensebaan en Berghemseweg in Oss. Iemand anders werd gearresteerd.

Op het kruispunt van de Megensebaan en de Berghemseweg ging het dit jaar al vaker mis. Dit keer kwamen rond 1.30 uur op de kruising twee Volkswagens met elkaar in botsing. Hoe dat kon gebeuren is niet bekend. Een Polo kwam tegen een paal tot stilstand en ook een Golf raakte zwaar beschadigd. Eén persoon liep bij de aanrijding nog onbekende verwondingen op en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Tegen het verkeer in
Tijdens de afhandeling van het ongeval reed een automobilist zonder teken van een agent uit eigen beweging tegen het verkeer in en werd daar door de politie op aangesproken. Even later begonnen enkele bekenden van een van de betrokken bestuurders zich met de zaak te bemoeien. Toen ze door de politie gevorderd werden om weg te gaan reden ze uiterst provocerend aan en een agent werd daarbij bijna meegesleurd door de auto. Omdat een of meerdere van de inzittenden geen gordel droegen besloten de agenten de auto weer te laten stoppen om daarvoor een bekeuring uit te delen.

Het drietal, twee jongemannen en een jonge vrouw, bleef erg vervelend en toen ze na het uitschrijven van de bekeuring(en)voor de tweede keer wegreden werd een van de dienders waarschijnlijk beledigd. Daarop werd door de agenten met de dienstauto de achtervolging ingezet en de auto werd op de Singel 1940-1945 tot stoppen gedwongen. Hier werd een van de inzittenden aangehouden. Waarom de drie besloten zich zo vervelend te gedragen en zich met de afwikkeling van het ongeval te bemoeien is niet bekend.

advertentie

Lees ook deze artikelen