Aanleg fietstunnel Nistelrode loopt flinke vertraging op: 'We betreuren de situatie'

Het verkeer in Nistelrode blijft langer last houden van de werkzaamheden aan de nieuwe fietstunnel bij de rotonde bij de entree van het dorp. In plaats van eind december is de rotonde nu in februari klaar.

Na de zomervakantie is de laatste fase van de aanleg van de snelfietsroute F50 van Oss naar Veghel in het gebied van de gemeente Bernheze begonnen. De aannemer is toen aan de slag gegaan met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de fietstunnel. Het project zou eind december klaar moeten zijn. Om dat te halen is een versnelde aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning.

Verder is al meteen gestart met het grondwerk waar geen vergunning voor nodig was. "We hebben afspraken gemaakt met werkvoorbereiders. Daar zijn we zelf bij geweest.  Achteraf was het misschien beter om te zeggen we starten nog niet met de vergunningsvrije gedeelte. Dat is een afweging geweest", zegt wethouder Wijdeven. 

Constructieberekening

De Omgevingsdienst heeft nu aan de aannemer nieuwe technische uitwerkingen en berekeningen gevraagd voor de fietstunnel. Het duurt daarom langer voordat de omgevingsvergunning voor het betonwerk van de fietstunnel wordt verstrekt. "In de constructieberekening liep iets helemaal fout. Dan kun je ook geen vergunning verlenen. Dat vind ik ook terecht", vertelt Wijdeven. 

Naar verwachting kan het werk in week 43 beginnen. De rotonde is dan in februari weer open voor het verkeer. Volgens de gemeente is het een vervelende situatie voor de bereikbaarheid van Nistelrode, en er wordt daarom om begrip gevraagd voor de situatie. "We betreuren de situatie en doen onze uiterste best de overlast zoveel mogelijk te beperken", zegt Wijdeven.

Buurtvereniging Kerkveld uit Nistelrode is minder rouwig dat de afsluiting langer duurt. "In onze straat rijdt nu veel minder verkeer. Daardoor is het een stuk rustiger en ook veiliger voor de bewoners", aldus voorzitter Hilda van den Bogaart. De kruising Kerkveld/Kleinwijk is vanwege de omleiding afgesloten met betonblokken.