advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Aanleg nieuwe N605 begonnen, prijskaartje 17 miljoen euro

De bouw van de veelbesproken randweg tussen Gemert en Uden is maandagmiddag begonnen. De aanleg van de nieuwe N605 zal uiteindelijk zo’n 17 miljoen euro gaan kosten.

Kritiek

Er is al jaren discussie over de exacte ligging van de weg. Met name het gedeelte van de weg dat door Volkel loopt, kon rekenen op veel kritiek van omwonenden. Zij hebben eerder dit jaar een alternatieve route voorgelegd aan de gemeente Uden, ‘variant E’, om te voorkomen dat er onder andere een molen en huizen zouden moeten wijken voor de weg. Die variant wordt vooralsnog niet meegenomen in onderzoek van het ingenieursbureau en de provincie. 

De eerste schop is maandag de grond ingegaan in Boekel. Uiteindelijk loopt de randweg N605 straks van Gemert via Boekel en Volkel naar Uden. De 80-kilometerweg wordt enkelbaans, met één rijstrook per richting. “Goed dat we zijn begonnen”, zei Gedeputeerde Christophe van der Maat maandag. “De komende maanden wordt hier flink gewerkt zodat de nieuwe weg hopelijk zomer volgend jaar geopend kan worden.”