advertentie Banner SNLR.nl

Aanmeldingen voor groep 8-musicals in Lievekamp lopen storm: "Helemaal overdonderd"

De oproep aan basisscholen om hun groep 8-musical uit te voeren en te filmen op het podium van de Lievekamp, heeft alle verwachtingen overtroffen. "Binnen een uur hadden we al 25 aanmeldingen."

Aan het woord is Barbara Buljevic van theater De Lievekamp. Zij was het brein achter dit initiatief, maar dat het zo snel tot zoveel aanmeldingen had kunnen leiden had ze ook niet verwacht. "Ik was in overleg met onze directeur en op een gegeven moment moest ik hem onderbreken. Ik was helemaal niet meer aan het luisteren naar hem, want opeens kregen we 5 aanmeldingen binnen, in 4 minuten tijd!" 

Kinderen uit groep 8 missen op dit moment al zoveel

• Barbara Buljevic, theater De Lievekamp

Buljevic hoopt hiermee de kinderen toch nog een bijzondere afsluiting van het jaar te kunnen geven. "Kinderen uit groep 8 missen op dit moment al zoveel. En ik vind het gewoon heel fijn om in deze moeilijke tijd eindelijk eens met iets positiefs bezig te kunnen zijn." Door de musical ook te filmen kunnen de kinderen hun eindmusical alsnog aan iedereen laten zien. 

De basisscholen oefenen hun musical gewoon in hun eigen school, maar mogen het toneel, geluid en licht van De Lievekamp gebruiken voor de uiteindelijke uitvoering. Voorwaarde is wel dat de scholen een eigen cameraman- of vrouw meenemen, en eigen opnameapparatuur. Het oorspronkelijke idee was om een klas een volle dag de beschikking te geven over het toneel, maar met zo veel aanmeldingen voorziet Buljevic dat dat krap gaat worden. "Misschien moeten wij ook wel, net als sommige scholen, naar een systeem van halve dagen toe!"

De exacte invulling van het initiatief moet nog worden vastgelegd door het theater, maar Buljevic is blij dat ze op deze manier het theater nuttig kan maken. "Al hopen we natuurlijk wel gewoon dat we volgend jaar overal weer gewoon uit zijn, en het theater gewoon weer gebruikt kan worden waar het voor bedoeld is".