Aanpak Terraveenplein Odiliapeel begonnen, dorp vol lof over voortgang

De reconstructie van de Oudedijk in Odiliapeel is in volle gang. De eerste fase zit erop en nu is het plein aan de beurt. Hoewel de entree al maanden overhoop ligt, is het dorp positief gestemd.

De reconstructie van de Oudedijk en het plein stond al jaren op de planning. De woningen kampten regelmatig met wateroverlast en bovendien werd er door automobilisten op de 30 km weg vaak veel te hard gereden. De afgelopen maanden is door aannemersbedrijf Selten de riolering in de voorste helft van de straat aangepakt, het asfalt vervangen door klinkers en een knik in de weg gemaakt, om de snelheid te verminderen. Begin januari zijn de bouwvakkers begonnen aan het tweede deel: het plein en de weg richting Wanrooij.

'Het dorp krijgt echt een boost'

Ondanks het feit dat de weg maandenlang open ligt, zijn de inwoners van het dorp positief over de ontwikkelingen. Ook Jos Manders, die aan de Oudedijk woont, is tevreden over de voortgang. "Het lijkt goed op te schieten, dus dan is het even voor lief nemen. We zijn zo blij dat er in de Peel eindelijk iets gebeurd met nieuwe stenen. Gewoon dat het een keer opgefrist wordt is goed werk."

Ook Ton van Buel heeft - ondanks het feit dat de kruising  voor zijn supermarkt lang onbegaanbaar was - niet te klagen. "Ze hebben het echt goed gedaan. Een keer moest die kruising er natuurlijk uit en dat is net een hobbeltje waarin we omzetverlies hebben geleden, maar je merkt nu dat er weer steeds meer passanten komen. Het is sowieso goed voor de verkeersveiligheid en het is gewoon een heel mooi plan, het dorp krijgt echt een boost", aldus Van Buel.