Aanval stier in Maashorstgebied tweede in jaar tijd

De aanval zondagmiddag op enkele wandelaars door een wilde stier in natuurgebied De Maashorst is het tweede incident in een jaar tijd.

Op zaterdag 16 maart 2019 kreeg een echtpaar ook een stier achter zich aan.  

Zondagmiddag ging het fout toen enkele wandelaars een foto wilde maken van de stier. Volgens de politie werd een 63-jarige man op de Karlingerweg in Uden gespietst en enkele meters de lucht in gegooid door het dier.

Naast politie en twee ambulances werd ook de hulp van de brandweer ingeroepen omdat de ambulancedienst voor een gesloten poort stond, maar de politie wist dat probleem op te lossen. De gewonde man is afgevoerd naar het ziekenhuis. De traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet in actie te komen.

Na het incident in maart werd enkele kuddes met dieren uit het gebied gehaald en het begrazingsgebied verkleind. Daarna laaide de politieke discussie in de regio weer op hoe veilig het is voor recreanten in de Maashorst.  

Afgelopen december werd nog bekend dat er minder grote grazers in de Maashorst komen. De komende maanden wordt het aantal teruggebracht. Maar dat zou vooral zijn vanwege een betere balans in biodiversiteit.

In een gebied van 150 hectare leven momenteel vier taurossen, 15 Exmoorpony’s en 25 wisenten. Een deel daarvan wordt in februari gevangen en verplaatst.