Heroes

Aanvoerder Wessels stopt en krijgt dagelijkse leiding bij Heroes

Stefan Wessels uit Rosmalen stopt na zeventien seizoenen met basketballen. De aanvoerder van Heroes Den Bosch wordt de nieuwe general manager bij de basketbalclub.

Wessels zal de dagelijkse leiding van de club in handen krijgen. De 37-jarige Wessels volgt bij de Heroes Sam Vinck op, die vertrekt naar wieler- en schaatsploeg Jumbo-Visma. 

Vanaf 2009 in Den Bosch

De forward debuteerde in 2004 in Amsterdam en speelde vervolgens vijf seizoenen voor de club uit de hoofdstad. Met Amsterdam won Wessels drie keer de landstitel en een keer de beker. In 2009 maakte hij de overstap naar Den Bosch, waar hij nooit meer weg zou gaan. Bij de Heroes was Wessels betrokken bij twee landskampioenschappen, twee bekers en twee supercups. De Rosmalenaar kwam vier keer in het All-Defense Team van de Dutch Basketball League. Wessels speelde 55 interlands voor het Nederlands team.

'Moeilijkste beslissing van mijn leven'

Heroes bood de functie aan. "Dit was zonder twijfel de moeilijkste beslissing van mijn leven", zegt Wessels. "Ik hou zoveel van het spelletje en had dolgraag nog een seizoen in een volle Maaspoort gespeeld, maar dit is het juiste moment voor de volgende stap. We gaan met het team op kantoor verder bouwen aan de ambitieuze toekomstplannen van de club. Ik heb er erg veel zin in."

Blijft behouden voor de club

Clubeigenaar Bob van Oosterhout betreurt dat er een einde komt aan het tijdperk als speler. Tegelijkertijd is hij blij met de nieuwe functie voor Wessels. "Dat we Stefan hoe dan ook wilden behouden voor de club stond buiten kijf. Enerzijds is het natuurlijk een gemis voor het Nederlandse basketbal dat hij stopt als speler, maar anderzijds lijken alle puzzelstukjes voor de club nu op hun plek te vallen. Stefan heeft alles in zich om hét gezicht van Heroes Den Bosch te worden."