advertentie Banner SNLR.nl

'Absurd dat lap grond al jaren gereserveerd is voor de rijken'

Er komen definitief geen goedkope huurwoningen in de beoogde villawijk Scheifelaar II in Veghel. Tot grote waanzin van de SP, die er schande van spreekt dat de lap grond al jaren wacht op luxe villa's. 

De partij diende vorige week een voorstel in bij de raad om te onderzoeken of het mogelijk is om in de wijk sociale huur- of koopwoningen te bouwen. Want, hoewel de ambitie tien jaar geleden was om op Scheifelaar II naast patiowoningen 92 villa's te realiseren, zijn er daar volgens de SP inmiddels slechts vijftien van gerealiseerd.

Voorstel afgewezen
De motie kreeg slechts 13 van de 35 stemmen in de raad en dus werd het voorstel afgewezen. Maar SP-voorman Kees van Limpt laat het er niet bij zitten. "Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen in Meierijstad maar ondertussen wordt er niet gebouwd naar behoefte, maar waar het meest aan verdiend kan worden", vertelt van Limpt. De voorzieningen op Scheifelaar II, zoals wegen, glasvezel en zelfs lantaarnpalen zijn namelijk jaren geleden al aangelegd en dus zou er direct begonnen kunnen worden met de bouw van (goedkopere) woningen. 

Tekst gaat verder onder de video.

 

Maar het college wil er niets van weten. Volgens wethouder Jan Goijaarts worden er wel degelijk kavels verkocht en zijn er andere locaties waar sociale woningen komen. "Er is gebouwd en er wordt gebouwd. Het duurt inderdaad al lang, maar we gingen er van tevoren ook niet vanuit dat dat binnen drie of vier jaar ingevuld zou zijn", aldus Goijaarts.  

De SP heeft nu nogmaals vragen gesteld. Een van die vragen is hoelang het nog duurt voordat Scheifelaar II daadwerkelijk volgebouwd is, maar dat durft de wethouder vooralsnog niet te zeggen.