advertentie Banner SNLR.nl

Abt-generaal Quadrupel geïntroduceerd bij Abdij van Berne

Met paard en wagen werd zondagmiddag het nieuwe bier Abt-generaal Quadrupel geïntroduceerd bij de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

Abt Denis Hendrickx en wethouder Rein van Moorselaar namen de eerste flessen in ontvangst. Daarnaast werd het bier direct geproefd nadat de eerste fles feestelijk werd geopend. Het was de bedoeling om de fles te sabreren, maar toen dit niet lukte werd de fles alsnog geopend met een normale opener. “Heerlijk!”, aldus Hendrickx nadat hij een slok van het bier nam.

Na de opening opende het ophaalpunt zijn deuren waar bierliefhebbers hun bierbestelling konden ophalen. Een kleine duizend mensen bestelden Abdijbier en allen konden slechts één fles reserveren. Liefhebbers konden ook alvast Abdijbier bestellen voor volgend jaar.  Het Abdijbier wordt momenteel nog gebrouwen in België en Utrecht, maar mogelijk komt daar binnen enkele jaren verandering in. Henry van Boxmeer van de Stichting Berne Abdijbier spreekt de wens uit om in de toekomst op het terrein van de abdij bier te brouwen.

De introductie van het nieuwe Abt-generaal Quadrupel werd gevierd met verschillende muziekoptredens en een bierproeverij. Ook staan er op het terrein van de Abdij van Berne diverse eet- en marktkramen. Het programma duurt nog tot 18.00 uur vanavond.