advertentie Banner SNLR.nl

Acht arrestaties na groepsverkrachtingen in Den Bosch

In een al langer lopend onderzoek naar groepsverkrachtingen zijn dinsdagochtend op meerdere locaties in de regio Den Bosch acht arrestaties verricht.

In alle vroegte werden de mannen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar uit Den Bosch en Rosmalen opgepakt. Hun woningen worden doorzocht. Bij een garagebedrijf van één van de verdachten waar huiszoeking werd gedaan werd ook de pers bedreigd door familieden. 

Naaktfoto’s
De zaak kwam begin dit jaar aan het rollen. Afzonderlijk van elkaar deden drie tienermeisjes uit Den Bosch melding van verkrachting door meerdere jongens op verschillende momenten. In alle gevallen kwamen de meisjes in contact met leden van de groep, onder meer via social media. De meisjes werden vermoedelijk gedrogeerd en vervolgens in weerloze toestand misbruikt door meerdere jongens uit de groep. Soms werd er geweld gebruikt. Het misbruik vond plaats bij een garagebedrijf in Den Bosch. In april van dit jaar deden forensisch rechercheurs sporenonderzoek in een ruimte bij het bedrijf. In die ruimte zouden de verkrachtingen hebben plaatsgevonden.

Binnen het onderzoek zijn naaktfoto’s en ander beeldmateriaal naar voren gekomen.

Doorzoekingen
Tijdens de doorzoekingen van dinsdag werden niet alleen zaken in beslag genomen die als bewijs kunnen dienen. Ook worden er kostbare spullen in beslag genomen in verband met mogelijke schadevergoedingen aan slachtoffers, die later door de rechter kunnen worden opgelegd.

De doorzoekingen van de woningen van de verdachten gaan zeker tot dinsdagmiddag duren. De aangehouden jongens gaan in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Het rechercheteam heeft aanwijzingen dat er meer meisjes slachtoffer zijn geworden van de groep, maar daarover tot nu toe hebben gezwegen, bijvoorbeeld uit angst voor de jongens. Nu de jongens uit de groep vastzitten, is die drempel mogelijk lager volgens de politie.

 

 

Een verslaggever van Dtv die ter plekke is meldt dat er een gespannen sfeer heerst en dat cameramensen en journalisten bedreigd en geduwd worden door mensen die banden hebben met de opgepakte verdachten. 

Eén van de aanwezige cameramensen van een landelijke omroep voelde zich zo bedreigd dat deze het terrein heeft verlaten. Op onderstaande video gemaakt door de verslaggever van Dtv is te horen dat één van de bewoners zegt: "Oprotten, je hoeft niet te filmen."