advertentie Banner SNLR.nl

Acht Spaanse Plaza's tijdens Vuelta Den Bosch

Met acht Plaza's omgedoopt naar Spaanse steden wordt de Vuelta op 15 augustus ontvangen in Den Bosch.

Dat presenteerden wethouder Huib van Olden en de projectleiders vrijdagochtend in het stadhuis.

Activiteiten voor de hele dag
Zaterdag 15 augustus rijdt het peloton van de Vuelta van Den Bosch naar Utrecht. De start is rond half één bij de Citadel en via verschillende plekken in de binnenstad gaan de wielrenners richting de finish in Utrecht. De gemeente heeft voor de inwoners en bezoekers activiteiten voor de hele dag bedacht.

"We hebben gekeken naar hoe krijgen we onze inwoners en onze toeristen verdeeld over de stad met verschillende thema's op een plein. Dat het meer dan alleen een karavaan is dat voorbij komt", vertelt wethouder van Olden.

Spaanse stad
Op acht plekken door de binnenstad zijn Plaza's gecreëerd. Elke Plaza is vernoemd naar een Spaanse stad. Zo heet de Markt Madrid en zijn er activiteiten rondom het beeld van Jeroen Bosch. Het paleiskwartier is vernoemd naar de stad Bilbao en daar zijn activiteiten rondom Urban. Bij de Wolvenhoek wordt carnaval gepromoot en op het Kerkplein is er topsport.

De organisatie is ontzettend tevreden over de invulling van de dag. "Het laat de breedte van onze stad zien. Zowel het vernieuwende deel van de stad met data en urban, maar daarnaast ook het historische van de stad en de sport die we hebben. Het is een prachtige mix met alles waar we voor staan", vertelt projectleider Suzanne van Iersel.

29 april
Op 29 april starten de activiteiten naar aanloop van de Vuelta. Het is dan 85 jaar geleden dat de Vuelta startte in Spanje. Samen met de organisatie van Breda en Utrecht wordt het programma richting de Vuelta gestart.

"Vanaf 29 april vinden er in de aanloop naar de start honderden activiteiten en evenementen plaats in de provincies Utrecht en Brabant. Daarmee is het een evenement voor en door inwoners", zegt de wethouder.