advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Acht weken lang cultuur uit 'urban scene' op Cruijff Court Uden

Het Cruijff Court aan de Accordeonstraat in Uden is de komende acht weken niet alleen geschikt voor een potje voetbal. Udense jongeren kunnen onder andere kennismaken met freerunning, verschillende dansvormen, spoken word en graffiti.

Op 7 april strijkt het initiatief Cultuur@CruyffCourts neer op het Cruyff Court. Cultuur@CruyffCourts is een landelijk project van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation.

Het project zal worden afgetrapt door wethouder Ingrid Verkuijlen. Ook wereldkampioen freestyle voetbal Nasser el Jackson is aanwezig. Aan de Accordeonstraat kunnen kinderen tussen de 8 en 15 jaar kennismaken met cultuur uit de urban scene, zoals freerunning, dansen, spoken word en graffiti. Na het volgen van een workshop kunnen kinderen op 'echte' les bij lokale cultuuraanbieders.

Deelname aan de workshops is gratis. Jongeren waarbij thuis niet genoeg geld is om op cursus te gaan kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij zullen de lessen dan betalen. Meer informatie is hier te vinden.

Ontdek je skills bij Cultuur@CruyffCourts! #cultuurscoort from Jeugdfonds Sport & Cultuur on Vimeo.