Actie tegen komst windmolens Stijbeemden bij inloopavond Demen

De Stichting Tegenwind Stijbeemden deed maandagavond van zich spreken bij een inloopavond in Demen. Daar waar inwoners werden geïnformeerd over de plannen van het windmolenpark Stijbeemden, stormde ze met honderd man de zaal binnen.

Voor wijkcentrum Onder d'n Plag verzamelden zo'n honderd mensen zich rond zeven uur. De tegenstanders van het windmolenpark Stijbeemden, dat moet komen tussen Berghem en Demen, kregen instructies van Ton Buijink.

Binnen deed Buijink het woord, waarbij hij de kritische vraag stelde aan de organisatie van de inloopavond: "Waarom komen jullie ons leefgebied verpesten?" Ronald Kloet van Renewable Factory, die bezig was met een uitleg aan zo'n veertig buurtbewoners, had moeite met het beantwoorden van die vraag. "Ik had natuurlijk moeten zeggen dat dit de meest geschikte plaats is voor windmolens", vertelde Kloet even later. 

Na de vragen van Buijink werd een ingezonden brief van een buurtbewoner voorgelezen. Hier kwam onder meer de bederving van het woongenot aan de orde. Wat volgde was een luid applaus. Kloet kreeg daarnaast handtekeningen aangeboden van de tegenstanders. Dinsdagavond is er opnieuw een inloopavond van 17.00 tot 20.00 uur, dit keer in de Berchplaats in Berghem.