advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Behoud Lithse Polder

Actievoerders brengen ongevraagd bezoek aan huis wethouder Oss

Wethouder Johan van der Schoot is zondagochtend onaangenaam verrast door een aantal tegenstanders van de windmolens in de Lithse Polder. Verkleed als Sint en piet gingen ze langs zijn huis met een gedicht.

De vermomde actievoerders plaatsten een miniatuur-windmolen in de tuin van de wethouder met daaraan vast een bord waarop te lezen was: 'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet'. 

Het gedicht stuurden de actievoerders naar verschillende media.  "Boontje komt om zijn loontje en oog om oog tand om tand, dus ook een windmolentje voor van der Schoot op ZIJN land. Jawel, van de Schoot drukt een zware stempel op het windmolenbesluit en mede hierdoor zal decennia lang steeds weer terugkomen dit geluid", zo was te lezen in het bericht.

Verontwaardiging op social media

De actievoerders noemen het zelf een ludieke actie, veel Twitteraars denken daar anders over. "Diep triest deze actie", reageert Frank den Brok. En Peter ter Horst schrijft: "Ik snap dat mensen ten einde raad kunnen zijn. Maar blijf weg bij bestuurders thuis! Die mensen hebben een gezin en recht op privacy!!"

Ook raadslid Dolf Warris reageert.