Adopteren van rotondes in Bernheze populair

In Bernheze is grote belangstelling bij bedrijven om een rotonde te adopteren. Daarom stelt de gemeente nieuwe regels op.

Sinds 2008 stelt de gemeente middencirkels van rotondes beschikbaar voor reclame-uitingen van ondernemers. Er bestaat ondertussen een wachtlijst met bedrijven die hun naam op de rotondes willen zetten. Daarom wil Bernheze meer bedrijven de kans geven om rotondes te adopteren. Iedere ondernemer mag daarom maar een rotonde adopteren, in eerste instantie voor maximaal vijf jaar.

Een eis voor de ondernemers is dat de rotonde klimaatadaptief moet zijn; dat wil zeggen zo min mogelijk verharding en beplanting die weinig water nodig heeft. En de ondernemers moeten zelf zorgen voor het onderhoud. Dit levert de gemeente een financiële besparing op.

Het afgelopen jaar is er een rotonde bijgekomen in Bernheze, op de Graafsebaan in Heesch. Hiervoor moet de gemeente nog overeenkomsten aan gaan met een ondernemer, net als voor de nieuwe turborotonde die er in de Cereslaan in Heesch gaat komen.