advertentie Banner Trined

Adoptiehond Dorrie uit Spanje na twee dagen al zoek: 'Je blijft hoop houden'

Ze was pas twee dagen bij Gerard en Riet Janssen uit Uden, adoptiehond Dorrie uit Spanje, en toen glipte ze er tussenuit. De 'schuchtere' hond Doris, oftewel Dorrie is inmiddels al een week vermist en haar eigenaren zijn ten einde raad.

Via een stichting adopteerden Gerard en Riet Dorrie uit Andalusië, waar ze aan haar lot was overgelaten toen haar baasje overleed. Na lang te hebben gewacht maakte de hond vorige week de overtocht naar Nederland en kon het stel haar eindelijk in de armen sluiten. Totdat Dorrie er op een onoplettend moment vandoor ging. "Ze ging in volle draf weg en ik rende er nog achteraan, maar op het moment dat je in de buurt kwam, zette ze het nog meer op een rennen. We hebben toen nog de hele avond gezocht, maar helaas."

Tekst gaat verder onder de video 

Speurhond

Janssen kwam toen met de organisatie 'Waar is onze Angel' in contact, die zich inzet om weggelopen honden terug te vinden. Samen met die organisatie hebben Gerard en Riet oproepen gedaan op social media, zijn ze gaan flyeren en er is zelfs gezocht met een speurhond. "Die hond had in het centrum van Uden de reuk van Dorrie te pakken, maar uiteindelijk liep het spoor dood," vertelt Gerard. Inmiddels is Dorrie al een aantal keer gesignaleerd in Zeeland, maar de tips zijn iedere keer zonder resultaat.  

De eigenaren blijven hoop houden dat Dorrie nog terugkomt naar haar nieuwe thuis. "Ik ben er pas klaar mee als ik een berichtje krijg dat ze dood langs de weg gevonden is, maar anders gaan we door", aldus Riet.  

Mensen die de hond zien, wordt verzocht een foto te maken en te bellen naar 06-37327368.