advertentie Banner SNLR.nl

Advocaat burenruzie: "Groepsverkrachting en burenruzie staan helemaal los van elkaar"

De twee jongens die werden aangehouden in verband met een burenruzie in Orthen, zijn ook verdachten geweest in de zaak van de groepsverkrachting die eind vorig jaar aan het licht kwam. Maar volgens de advocaat van de verdachten hebben deze twee zaken niks met elkaar te maken.

De twee jongens van 21 en 26 werden in december 2019 opgepakt samen met zes anderen in de zaak van een groepsverkrachting, waarbij tienermeisjes via social media naar een garagebedrijf in Den Bosch werden gelokt. Maar de twee werden later wel weer vrijgelaten. "Ik zie in andere media dat men heel snel is met het verband leggen tussen deze twee zaken, en dat is echt niet terecht" aldus advocaat van de jongens  Remko Oerlemans. 

Op de vraag of het dan stom toeval was, dat dezelfde jongens nu weer bij een geweldpleging betrokken zijn, reageert de advocaat terughoudend. "Nouja, eigenlijk wel een beetje. Het is natuurlijk niet helemaal toeval, want er is wel een bepaald familieverband." Wat dat familieverband precies inhoudt en over wat er zich precies heeft afgespeeld zaterdagavond in Orthen, kan Oerlemans niet zeggen. "Dat onderzoek loopt nog en over de inhoud kan ik echt niets zeggen."

De twee Bosschenaren worden verdacht van openlijke geweldpleging.