advertentie Banner SNLR.nl

Afgang voor TOP Oss in derby met FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft de ontmoeting met TOP Oss met 4-0 gewonnen. TOP was teleurstellend op het veld, maar ook op de tribunes.

Een vroeg doelpunt in de derby van Noord-Oost Brabant. Terwijl het flink regende boven de Vliert profiteerde Leo Väisänen bij een corner van langdurig balbezit van FC Den Bosch. De centrale verdediger zette de thuisploeg op voorsprong. Zodra TOP de bal had, was FC Den Bosch fel aanwezig. TOP speelde matig en creëerde nauwelijks kansen, op een mogelijkheid van Lorenzo Piqué in de vijftiende minuut na. Hij schoot tegen de buitenkant van de paal.

De rest van de eerste helft was een tactische en felle strijd, met veel balverlies aan beide kanten. Toch maakte FC Den Bosch de betere indruk van de twee ploegen.

Rode kaart
Na de rust ging het sportief helemaal mis voor TOP, toen Olivier Rommens zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Uit de vrije trap die volgde raakte Väisänen de bal lichtjes, waarna de bal achter keeper Ronald Koeman in het doel verdween. Den Bosch verzuimde vijf minuten later om verder uit te lopen, toen Ryan Trotman de keeper door de benen speelde, maar vergat af te drukken.

In het laatste kwartier konden de Bosschenaren nog een keer juichen. Paco van Moorsel kon de bal inschieten, toen Koeman hem matig verwerkte.

Vuurwerk
De wedstrijd was ook een dieptepunt voor de fans. Het duel werd tijdelijk gestaakt, omdat Osse supporters zich misdroegen. Ze gooiden tot vier keer toe vuurwerk op het veld. Toen het spel werd hervat, maakte Alexander Laukart de laatste treffer van de wedstrijd.

FC Den Bosch 4 - 0 TOP Oss
Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen, Mats Deijl, Leo Väisänen, Alexander Laukart, Luuk Brouwers, Paco van Moorsel, Danny Verbeek, Stefan Velkov, Kevin Felida, Ryan Trotman en Abdulsame Abdullahi
Opstelling TOP Oss: Ronald Koeman; Levi Opdam, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Olivier Rommens; Lion Kaak, Philippe Rommens; Cihat Celik; Lars Hutten en Cas Peters
Invallers FC Den Bosch: Azzeddine Dkidak, Jens van Son, Ruben Rodrigues
Invallers TOP: Hennos Asmelash, Danzell Gravenberch
Doelpunten: Väisänen 2x, Van Moorsel, Laukart (Den Bosch)
Gele kaarten: Verbeek, Abdullahi (Den Bosch), O. Rommens 2x (TOP Oss)
Rode kaarten: O. Rommens (TOP Oss)

De reactie van de winnende coach, Erik van der Ven:

Klaas Wels: "Dit verlies komt hard aan"