advertentie Banner SNLR.nl

Afgetreden voorzitter dorpsraad Berghem heeft geen spijt

Pieter van Houten stapte vorige week op als voorzitter van de Berghemse dorpsraad. “Het plezier was voor mij verdwenen.”

Aanvankelijk was het idee om vier jaar voorzitter te blijven, maar voor Van Houten werd vorige week duidelijk dat hij die termijn niet zou volmaken. Hij stapte op. Van Houten blijft een week na zijn aftreden nog wat geheimzinnig over zijn aftreden en zegt de speculaties over zijn aftreden dan ook te snappen. De geruchten dat hij opgestapt zou zijn na het rapport van de SP over de Piekenhoef veegt Van Houten van tafel. “Dat speelde totaal niet mee in mijn besluit."

Vrijwilligerswerk moet leuk blijven. Voor mij was het plezier op een gegeven moment weg

• Pieter van Houten, oud-voorzitter dorpraad Berghem

Plezier
“Mijn besluit heeft te maken met een interne kwestie”, zegt Van Houten. “De dorpsraad bestaat uit zeven personen die elkaar niet uitkiezen. Je bent aan elkaar toegewezen en je moet met elkaar door een deur kunnen. Van werk, daarvan kun je zeggen dat je er mee moet dealen. Vrijwilligerswerk moet leuk blijven. Voor mij was het plezier op een gegeven moment weg”, aldus Van Houten.

De afgetreden voorzitter zegt het vrijwilligerswerk bij de dorpsraad wel leuk te vinden. “Dat werk past op mijn bordje en ik stopte er veel tijd in. Het is jammer dat ik gestopt ben, maar het is wel een weloverwogen keuze."