advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Afhaalbieb groot succes, maar geleende boeken komen niet terug

De bibliotheek Uden startte vorig jaar, net als veel andere bibliotheken, met een afhaalbieb om boeken uit te kunnen lenen terwijl de 'echte' bieb op slot zit. Één probleem: die boeken worden bijna niet ingeleverd.

Het te laat inleveren van een boek is iedereen wel eens overkomen, maar mensen die gebruik maken van de afhaalbieb in Uden maken het wel erg bont, zegt vestigingsmanager Gabri Raaijmakers. En daarom wordt er aan de bel getrokken. "Bibliotheekmedewerkers merken dat er veel uitgeleend wordt, maar weinig ingeleverd. Daarom roepen we nu op gelezen boeken terug te komen brengen."

Lange wachttijden

Normaal gesproken liggen ze bij de bibliotheek niet wakker van een boek meer of minder, maar populaire boeken beginnen schaars te worden. "Doordat leners boeken minder snel inleveren, loopt de wachttijd deze titels enorm op en duurt het dus langer voordat leners hun gereserveerde boek hebben", aldus Raaijmakers.

Om het mensen gemakkelijker te maken hun geleende boek in te leveren verruimt de Bibliotheek Uden haar openingstijden. Vanaf 12 april is de afhaalbieb - waar inleveren dus ook mag - op maandag t/m zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur geopend.