advertentie Banner SNLR.nl

'Afhalen is in een keer de hoofdmoot geworden'

Horecazaken in Oss zetten volop in op het afhalen van gerechten en dranken, want bezorgen zit er niet voor iedereen in.

De bestelling bij de groothandel bestaat alleen maar uit inpakspullen, want het zou zonde zijn als je daarop misgrijpt.

• Arnaud Boskma, Caffe Corretto

Bij zowel Voorafentoe als Caffe Corretto konden bezoekers al producten ophalen, maar het werd nauwelijks gedaan. "Het is nu in een keer de hoofdmoot geworden. De bestelling bij de groothandel bestaat alleen maar uit inpakspullen, want het zou zonde zijn als je daarop misgrijpt", zegt eigenaar Arnaud Boskma van Caffe Corretto. "We blijven hopen en proberen. Want thuis op de bank zitten, dat helpt ook niet", merkt collega Theo Verhoeven van Voorafentoe op. 

Bezorgen
De twee zaken, die de openingstijden voor het afhalen stukje bij beetje verruimen, houden zich aan het advies van het RIVM. Er mag steeds maar een persoon tegelijk naar binnen om af te rekenen. Als de bestelling klaar is, wordt die naar buiten gebracht. Bij de zaak van Verhoeven wordt de klant zelfs helemaal buiten gehouden. Bezorgen mag van de overheid ook, maar daar wagen deze twee bedrijven zich niet aan. Verhoeven: "We willen graag de kwaliteit leveren die we altijd leveren. Dat is voor ons bij bezorgen moeilijk, omdat we ons daar nooit in gespecialiseerd hebben."

We willen graag de kwaliteit leveren die we altijd leveren. Dat is voor ons bij bezorgen moeilijk, omdat we ons daar nooit in gespecialiseerd hebben.

• Theo Verhoeven, Voorafentoe

Dewinkel uit de Peperstraat waagt zich als een van de weinige wel aan het bezorgen. De zaken van de bekende horecaondernemer Pierre Vink doen het ook niet. "Wij denken dat het niet hoort bij onze core business. Voor het bezorgen moet je een ingericht apparaat hebben en dat hebben we niet", vertelt Vink. Toch is hij ook deze weken druk met zijn bedrijf. "We moeten aan de slag met een nog beter plan voor als we weer open mogen." 

Coronacrisis
Voor de horeca is de coronacrisis er dus een met veel invloed. "Het treft iedereen: alle lagen van de bevolking. Voor ons kwam het heel plotseling. Zaterdag was het nog druk en op zondagavond moesten we ineens dicht", aldus Boskma. "Eigenlijk is het momenteel gewoon niet te doen", is de simpele conclusie van Verhoeven.