advertentie Banner SNLR.nl

Afhalen mag weer: 'Er staat een flesje alcohol naast de kassa'

"Tja, je gaat van niks weer naar een beetje", aldus uitbater Hans Jordaans in Oss. Vanaf maandagmiddag is zijn friettent weer 'open': alleen voor bezorgen en afhalen. 

Ze waren al druk met bezorgingen bij de Restaria in Ussen, want die gingen gewoon door. Maar maandagmiddag werd bekend gemaakt dat ook afhalen bij eet- en drinkgelegenheden weer is toegestaan. "We zijn hier heel blij mee. We hebben toch acht vaste krachten die we moeten betalen en dat wordt lastig als er wel uitgaven zijn maar geen inkomsten. Op deze manier trekt dat hopelijk weer een beetje recht", legt Jordaans uit. 

Maatregelen
Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft Jordaans wel een aantal aanpassingen gedaan aan z'n bedrijfsvoering. "We proberen zo veel mogelijk mensen online al te laten betalen, of als ze in de zaak staan te laten pinnen. Contant geld nemen we ook nog wel aan, maar zo min mogelijk. En we wassen natuurlijk om de haverklap onze handen. De flesjes alcohol staan naast de kassa". 

Veel onduidelijk
Ondernemers worden op dit moment nog vrijgelaten in hoe ze omgaan met het afhalen en bezorgen en dat levert veel onduidelijkheid op. "We hebben vanuit de ondernemers ontzettend veel vragen hierover gekregen en we merken dat er sterk behoefte is aan concrete richtlijnen vanuit de overheid. Hierover is helaas nog niks bekend gemaakt", aldus een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland. "We hopen dat de overheid zo snel mogelijk met duidelijkheid komt".

Klanten van de friettent mogen dus wel weer naar binnen, maar binnen eten is nog steeds uit den boze. "Vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie meer naar huis (niet ter plaatse opeten)", valt te lezen op de site van de Rijksoverheid.