advertentie Banner SNLR.nl

'Afsluiting maakt Onderwijsboulevard niet groener'

Afsluiten van de Onderwijsboulevard in Den Bosch is niet de beste manier om de straat groener en veiliger te maken.

Dat is volgens de gemeente Den Bosch gebleken uit een proef die de laatste tijd is gehouden. Doel daarvan was om uit te vinden hoe de bereikbaarheid van het Paleiskwartier en de Onderwijsboulevard verbeterd zou kunnen worden.

Door bewoners, bedrijven en scholen in de buurt zijn meer dan 1000 enquêteformulieren ingevuld. Het afsluiten van de Onderwijsboulevard is voor voetgangers en fietsers positief, maar bij zo'n 80 procent van de ondervraagden is er toch geen draagvlak voor. De verkeerseffecten zijn volgens de gemeente te groot en vooral gebruikers van de parkeergarages en parkeerterreinen komen in de problemen door de afsluiting. De conclusie is daarom dat 'er een andere manier gezocht moet worden om te komen tot een groenere, veiligere inrichting van de Onderwijsboulevard met ruimte voor langzaam verkeer'.

De verkeerslichten aan de Magistratenlaan/Hugo de Grootlaan worden door de omgeving wel gewaardeerd, zo blijkt uit de enquêtes. Het is volgens de gemeente nog onzeker of die verkeerslichten ook verkeerskundig wenselijk zijn. Uiterlijk april wordt er nog een openbare informatieavond gehouden. Daarna worden de definitieve resultaten meegedeeld aan de gemeenteraad.