advertentie Banner Trined

Aftredend Minister-President Oeteldonksche Club krijgt lintje

Sander van de Gevel uit Heeswijk-Dinther heeft woensdagavond een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn inzet voor het Oeteldonkse Carnaval. De Minister-President van de Oeteldonksche Club van 1882 nam even daarvoor afscheid in die rol. Hij gaat nu verder door het leven als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Aan het einde van de digitale vergadering van het Boerenparrelement, rond 20.30 uur, stond de Bossche burgemeester Jack Mikkers opeens bij hem op de stoep met de versierselen.

De Kersouwe

Van de Gevel zette zich in voor de samenleving in Bernheze. Hij was van 1992 tot en met 2002 lid van de PR-commissie van Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Sinds 2008 zit hij daar in de leescommissie. 

Oeteldonk

Maar waar Van de Gevel vooral bekend van is, is het Oeteldonkse carnaval. In 1998 ging hij zich inzetten voor de jeugd. Onder zijn leiding zijn er talloze carnavalsactiviteiten ontstaan. Mede door zijn creativiteit is het gelukt om minderjarigen bij het feest betrokken te houden. Hierna werd hij verantwoordelijk voor het Ministerie van Pers en Publiciteit, waarin hij medeverantwoordelijk was voor alle communicatie-uitingen van de Oeteldonksche Club.

In 2012 werd de 50-jarige vrijwilliger unaniem gekozen als Minister-President en voorzitter van de ministerraad, van het dagelijks bestuur. Ook zat hij in die rol de 'Boerenparrelementsvergaderingen' voor. Anita Maas volgt hem op in de rol van Minister-President.