advertentie Banner SP Website

Afvalstoffenheffing voor bewoners laagbouw in Oss komt later

Ossenaren die in laagbouw wonen krijgen pas in mei een brief over de afvalstoffenheffing. Dat gebeurt dus niet tegelijk met de gemeentelijke belastingen 2021 waarvoor de brief binnenkort op de mat valt.

Dat komt omdat de gemeente Oss momenteel nog bezig is alle afvalcontainers te vervangen. Inwoners die in hoogbouw wonen, krijgen wel al deze maand de brief over de afvalstoffenheffing.

Vanwege het omwisselen van de containers bestaan de tarieven voor de laagbouw dit jaar uit twee delen. Voor de periode tot aan de omwisseling betalen inwoners het tarief van één 140L restafvalcontainer en één 140L gft-container. Vanaf de omwisseling betalen mensen het tarief dat hoort bij de afvalcontainers die ze hebben ontvangen.

De nieuwe tarieven hebben te maken met het nieuwe afvalplan van de gemeente, dat is gericht op het beter scheiden van afval. Dat moet er voor zorgen dat er minder restafval overblijft omdat het verwerken daarvan de gemeente steeds meer geld kost. Om aan de landelijke doelstellingen te voldoen moet er volgens de gemeente op een andere manier worden ingezameld.

Veel afval dat nu nog in de restafvalcontainer verdwijnt, kan gescheiden worden ingeleverd, zo denkt de gemeente. Daarom krijgen huishoudens met minder dan 6 personen verplicht een restafvalcontainer van 140 liter.