advertentie Banner SNLR.nl

Agente in gezicht gespuugd bij arrestatie in Den Bosch

De politie heeft maandag in Den Bosch een man aangehouden die een agente in het gezicht had gespuugd en zich hevig verzette bij zijn arrestatie.

De 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats had ook wapens in bezit.

Op de vlucht

Agenten waren naar een supermarkt op de Rompertpassage gegaan waar de verdachte eerder al een klant had bedreigd met een ploertendoder. Uit angst voor de man belde het personeel de politie. Toen de man zich niet kon identificeren wilden de agenten hem aanhouden maar de verdachte sloeg op de vlucht. Dat deed hij nadat hij eerst een winkelwagentje richting de agenten had geduwd. Na een achtervolging kon de man op de Hambakendreef worden aangehouden. Hij bleek een ploertendoder en een busje pepperspray bij zich te hebben.

Hevig verzet

Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij zette zich onder meer met zijn voeten af tegen een politieauto toen agenten hem daarin wilden duwen. Een vriendin van de man probeerde hem te kalmeren, door waarschijnlijk een joint tussen zijn lippen te duwen. Die spuugde de man daarna van korte afstand richting het gezicht van een agente, die net niet werd geraakt. De verdachte bleef zich daarna verzetten, zelfs in het cellencomplex nam hij volgens de politie nog een vechthouding aan. De man bleek nog meerdere gevangenisstraffen open te hebben staan.

Aangifte

De agente doet aangifte van (poging tot) zware mishandeling. Het is namelijk niet uit te sluiten dat speeksel van de man in contact is gekomen met het slijmvlies van de ogen en de neus van de agente. Hierdoor zou ze ook besmet kunnen worden met het coronavirus. Bij de verdachte is inmiddels een test afgenomen om uit te zoeken of hij het virus heeft of niet.