Agrarische kinderopvang de Dierenvriendjes uit Nistelrode mag tóch uitbreiden

Goed nieuws voor kinderdagverblijf De Dierenvriendjes uit Nistelrode, na maandenlang gedoe mag de uitbreiding tóch in stand blijven. Dat heeft de gemeente Bernheze donderdagochtend bekendgemaakt. “We hebben een vreugdedansje gedaan”, vertelt eigenaar Nancy Theuniz.

De agrarische kinderopvang heeft sinds 24 mei 2017 toestemming voor het opvangen van 36 kinderen. Met belanghebbenden en omwonenden is toen een vaststellingsovereenkomst getekend waarin wordt gevraagd dit aantal niet te verhogen. Het kinderdagverblijf had desondanks de wens om uit te breiden en diende meerdere vergunningsaanvragen in. De gemeente Bernheze wilde de gewenste uitbreiding in oktober 2020 tegenhouden, mede omdat omwonenden tegen de uitbreiding zijn.

Lees verder onder de video. 

Ruimtelijke onderbouwing

De Nistelrodese opvang moest opnieuw een vergunningaanvraag doen, met een goede ruimtelijke onderbouwing. Op die aanvraag is nu door de gemeente positief gereageerd. “Uit de ruimtelijke onderbouwing blijkt nu dat de uitbreiding geen belemmering oplevert voor de omliggende inwoners en die gegevens hadden wij vorig jaar gewoon niet”, aldus wethouder Rien Wijdeven.

De raad moet nog wel een verklaring van geen bedenking afgeven. Dat gebeurt op 8 april. Als die aanvraag wordt goedgekeurd, dan kunnen De Dierenvriendjes gaan uitbreiden.

Wilt u meer weten over de Dierenvriendjes? Bekijk dan de reportage.