advertentie Banner SNLR.nl

âIn shape veur carnavalâ met Kermit dun Kwakert en Hans Tervoort

DEN BOSCH - Met dit weekend dân Elfde van dân Elfde en volgende week het Kwekfestijn begint het bloed bij mening carnavalsvierder al sneller te stromen. Zo ook bij Hans Tervoort. Hij maakte samen met Kermit dun Kwakert een nieuw carnavalsnummer: âIn shape veur carnavalâ.

Het is een carnavalsnummer met een achterliggende boodschap. Dat hoor je niet terug in de tekst, wel in de muziek. âHet Kwekfestijn staat voor de deur en daar mag geen gebruik worden gemaakt van mechanische muziekinstrumenten. Ik roep al jaren dat het tijd wordt om een keer iets anders te doen. Ik hoop dat op deze manier te bewijzenâ, zegt Hans Tervoort.

âIn shape veur carnavalâ voldoet inderdaad niet aan de eisen van een Kwekfestijn-nummer, maar als het aan Tervoort ligt, komt daar verandering in: âAls je de jeugd wilt blijven trekken, moet er iets gebeuren. Carnavalsmuziek kan ook op een andere manier gemaakt worden en dat is lang niet altijd slecht.â

Strak lichaam of bierbuik?
âIn shape veur carnavalâ is volgens Tervoort op twee manieren te interpreteren: âMoet je in shape raken met een strak lichaam of door voldoende bier te drinken?â

Of deze carnavalsplaat naar meer smaakt? âDe samenwerking met Kermit is boven verwachting goed bevallen. Ik heb altijd ideeën, dus wie weet. Het is in ieder geval grappig dat het lied zo snel aanslaatâ, zegt Tervoort.

De plaat is afgelopen weekend gelanceerd en inmiddels meer dan 2.000 keer beluisterd.