'Akkoord bereikt: FC Den Bosch komt in Amerikaanse handen'

FC Den Bosch wordt overgenomen door de Pacific Media Group (PMG). De Amerikaanse investeringsmaatschappij heeft een akkoord bereikt om de club te kopen.

Dat meldt de Amerikaanse sportnieuwssite The Athletic. 

PMG wordt gerund door de Amerikaan Paul Conway. Zijn bedrijf kocht de afgelopen jaren meer clubs, FC Den Bosch wordt de zesde club in de verzameling van Conway. Hij zwaait de scepter bij Esbjerg FB (Denemarken), AS Nancy (Frankrijk), KV Oostende (België) en FC Thun (Zwitserland).

Het conglomeraat van PMG staat niet bekend om het smijten met geld om nieuwe spelers aan te trekken, zoals FC Den Bosch deed in het Jordania-tijdperk. Conway maakt gebruik van data om relatief onbekende, jonge spelers aan te trekken. Zo moet langzaam succes opgebouwd worden en bovendien winst gemaakt worden.

De overname betekent naar alle waarschijnlijkheid dat zakenman Ebert Dollevoet en Wesley Sneijder zich definitief terugtrekken als overnamekandidaat. FC Den Bosch kan het nieuws nog niet bevestigen. "Wij hebben op dit moment niet de behoefte om hier inhoudelijk op in te gaan", aldus woordvoerder Ester Bal.