advertentie Banner SNLR.nl

'Al helpen we er één iemand mee, dan ben ik al blij'

De besloten Facebookgroep Coronahulp Oss en omgeving schiet door het dak. In anderhalve dag tijd hebben zich al meer dan 600 mensen aangesloten bij de groep.

De groep is een initiatief van Ossenaar Irene Hoogendorp. In een uurtje knutselde ze dit weekend de groep in elkaar. Het verspreidde zich snel over het wereldwijde web. "Dat had ik niet verwacht. Het geeft me een warm gevoel dat er zoveel mensen in Oss zijn die iets voor een ander willen betekenen. Dat vind ik heel erg mooi", zegt Hoogendorp.

De extra maatregelen die de regering zondag afkondigde hebben op veel mensen een grote impact. "Waardoor mensen toch wat meer alleen komen te zitten en wellicht niet meer in staat zijn om een boodschap te doen", aldus Hoogendorp.

Elkaar helpen
Hulpvragen lopen vrij uiteen. Van een boodschap doen en de hond uitlaten tot kleurplaten printen om kinderen te vermaken. Inmiddels zijn de eerste mensen elkaar al gaan helpen. Inmiddels zijn de eerste mensen elkaar al gaan helpen. Het gaat om kleine dingen, zoals het bezorgen van eten bij buren op leeftijd of het maken van pasteitjes voor de hele straat. Mensen kunnen via de groep een oproepje doen of juist via Messenger reageren op bepaalde oproepen.

Hoogendorp zelf heeft ook haar hulp aangeboden voor bewoners van haar straat. Tot nu toe was het niet nodig. "Maar we hebben nog drie weken te gaan. In de vitale sector komen mensen dalijk misschien in de knel."

Dankwoord
Tot slot heeft Hoogendorp nog een boodschap voor al die mensen die zich hebben aangesloten. "Na vanavond kennen ze mijn gezicht wel; maar ik ken al die mensen in mijn groep niet. Die wil ik heel hartelijk bedanken."